9ος Περιφερειακός Διαγωνισμός STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας του W.R.O. Hellas, συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Βέροιας

O 9ος Περιφερειακός Διαγωνισμός STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O.™ Hellas σε συνεργασία με τα Αρσάκεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο Κλειστό Γυμναστήριο των Σχολείων το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, ο οποίος για το σχολικό έτος 2022-2023 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Τα οφέλη είναι πολλά, γιατί στη διάρκεια της προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό, οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών – προπονητών τους εργάζονται σε ομάδες, πραγματοποιούν βιβλιογραφική έρευνα, πειραματίζονται, εξερευνούν τη μηχανική, εντοπίζουν προβλήματα και προτείνουν λύσεις. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές, πέρα από γνώσεις, αποκτούν ήπιες δεξιότητες, απαραίτητες για τους πολίτες του 21ου αιώνα.

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσαν συμμετοχή περισσότερες από 100 ομάδες, οι οποίες αντιστοιχούν σε περισσότερους από 400 μαθητές από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2×2, σε αυτό το παιχνίδι δύο αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από δύο τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν ένα μπαλάκι, πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι (γήπεδο ποδοσφαίρου). Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.

Η ομάδα Bulldogs αποτελούμενη από τους: Κεφάλα Μάριο, Κωνσταντινίδη Χρήστο, Μπουρντένα Λυγερή και Μπαζούκη Στάθη της Δ’ τάξης εκπροσώπησε το 3ο Δημοτικό Βέροιας με προπονητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής του σχολείου κ. Καραμούτη Γιώργο. Η ομάδα πάλεψε όλα τα ματς, απέκτησε εμπειρίες, διασκέδασε και έδωσε ραντεβού για την επόμενη χρονιά με στόχο την πρόκριση στα τελικά.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια! Παρακάτω στιγμιότυπα απ’ τους αγώνες.