ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ

Συμμετοχή του Σχολείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Κατηγορία Ποδόσφαιρο 2×2)

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής – ΤΠΕ οι μαθητές της Δ’ Τάξης με τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Καραμούτη Γιώργο ασχολήθηκαν με την εκπαιδευτική ρομποτική, επισκεφτήκαμε και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και το Veria Tech Lab,οι οποίοι
υποστηρίζουν την εκπαιδευτική ρομποτική και παρέχουν δωρεάν τον
απαιτούμενο χώρο και εξοπλισμό για τη διενέργεια εργαστηρίων
ρομποτικής, σε μαθητές όλων των βαθμίδων. Παρακάτω φωτογραφίες από το εργαστήριο ρομποτικής:

Στη συνέχεια δηλώσαμε συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2×2. Σε αυτό το παιχνίδι 2 αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν ένα μπαλάκι, πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι (γήπεδο ποδοσφαίρου). Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Σχηματίστηκαν δύο αντιπροσωπευτικές ομάδες για την συμμετοχή κατ’ αρχήν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Μαΐου.

Η ομάδα Tigers αποτελούμενη από τις Καπετανάκη Σαββίνα και Κουτούλη Σοφία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πετυχαίνοντας δύο νίκες (1-0, 1-0) και δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1) προκρίθηκε αήττητη στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και θα συμμετέχουν οι κορυφαίες 16 ομάδες πανελλαδικά.

Η ομάδα Bulldogs αποτελούμενη από τoυς Καμπαϊλή-Καμπανταΐδη Αλέξανδρο, Μπαλτατζίδη Ηλία και Τζαφεροπούλου Μαρία πάλεψε μέχρι τον τελευταίο αγώνα αλλά δεν κατάφερε να μπει στις πέντε πρώτες ομάδες, πέτυχε μία νίκη (4-0) δύο ισοπαλίες (2-2, 1-1) και μία ήττα (2-3)

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους και καλή τύχη στα τελικά. Παρακάτω στιγμιότυπα απ’ τους αγώνες: